Spring Vibes • de bollenvelden in Lisse

Spring Vibes • de bollenvelden in Lisse

De lente is een seizoen van kortdurende hoogtepunten en dat is misschien wat het ook zo’n mooi en speciaal seizoen maakt. Een van die hoogtepunten is natuurlijk de bloesem die meestal maar twee weken hangt, maar een ander hoogtepunt is wat mij betreft écht de bollenvelden. In Zuid-Holland, waar ik woon, zie je continu velden vol met de alllllermooiste kleuren van de wereld. Afgelopen maandag ging ik met mijn huisgenootje Kelly naar Lisse, op zoek naar de mooiste bollenvelden.

De tulpen bij de Keukenhof

Spring Vibes, bollenvelden in Lisse, tulpen, hyacinthen

Dat er een bus vanaf Leiden Centraal rechtstreeks naar de Keukenhof gaat zegt wel genoeg. Kelly en ik waren ongeveer de enige Nederlanders in de bus, de andere passagiers waren allemaal toeristen die de prachtige bollenvelden natuurlijk met eigen ogen wilden zien. Toen we uitstapten bij de Keukenhof viel het ons helaas erg tegen; er was wel een heel groot veld naast, maar dit was helemaal afgezet met hekken… Gelukkig zijn wij niet voor één gat te vangen, dus besloten we een heel stuk terug te lopen, naar een plek waar we wél open bollenvelden hadden gezien.

Roze en paarse hyacinten langs de weg

Spring Vibes, bollenvelden in Lisse, tulpen, hyacinthen

Terwijl we langs de weg liepen voelde ik me eigenlijk een beetje een straatprostituee, want daar loop je dan in je strakke broek en opgeknoopte blouse langs een autoweg. Héél blij was ik dan ook toen we een veld met hyacinten tegenkwamen waar we konden gaan shooten! En de hyacinten roken ook zó lekker, echt heerlijk. Om een groot deel stond een lint, dus daar konden we lastig bij, maar er waren gelukkig een paar plekjes waar we wel gewoon goed foto’s konden maken.

Een paradijs van gekleurde velden

Spring Vibes, bollenvelden in Lisse, tulpen, hyacinthen

Nadat we bij de hyacinten waren geweest wilden we toch nóg een stuk verder terug, want we hadden écht een supermooi veld gezien waar we kostte wat het kost zouden komen. Inmiddels hadden we al ruim 10.000 stappen gezet en gelukkig kwamen we een tankstation tegen waar ze BEN & JERRY COOKIE DOUGH VERKOCHTEN. Lucky me! Het veld bleek echt 1 minuut van dit tankstation te zijn en als losgeslagen wilden renden we dan ook naar onze bloemen. Eindelijk shooten met allllle vrijheid van de wereld.

Spring Vibes, bollenvelden in Lisse, tulpen, hyacinthen

Wij waren overigens niet de enige die dit idee hadden, want bij elke kleur bloemen stonden er wel mensen te shooten. Begrijpelijk! Gelukkig waren er genoeg bloemen voor iedereen en konden we alle kleuren afgaan. We hebben ongeveer 1500 (!!!) foto’s gemaakt, maar inmiddels heb ik dat flink weten te reduceren. Er zitten wel zulke prachtplaatjes tussen! En ik vind het heel leuk om die met jullie te delen ♥

Spring Vibes, bollenvelden in Lisse, tulpen, hyacinthen Spring Vibes, bollenvelden in Lisse, tulpen, hyacinthen

Wat vind jij van de foto’s? En ben jij al bij de bollenvelden geweest?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

7 Reacties

 1. 18 april 2019 / 09:03

  Prachtige foto’s hebben jullie gemaakt! En wat zijn de velden mooi, hè?! Ik ben dit weekend ook naar de velden geweest en werd helemaal blij van alle prachtige kleuren. Dat op-de-bloemen-afrennen-van-blijdschap-gevoel kan ik me dus helemaal voorstellen 😉

  • Malou
   Auteur
   22 april 2019 / 22:16

   Jaa de velden zijn echt ZO mooi! Gewoon absurd, al die kleuren. Dat laat je toch wel de schoonheid van Nederalnd inzien.

  • Malou
   Auteur
   22 april 2019 / 22:16

   Jaa de velden zijn echt ZO mooi! Gewoon absurd, al die kleuren. Dat laat je toch wel de schoonheid van Nederland inzien.

 2. 18 april 2019 / 09:21

  Echt super mooie foto’s! Ik ben afgelopen weekend naar Noordwijkerhout geweest om daar een wandeling te maken die onder andere langs een aantal bollenvelden kwam. Helaas had ik die dag zo veel pijn in mijn rug dat ik mij zo rot voelde en nauwelijks foto’s heb gemaakt. Volgende keer beter!

  • Malou
   Auteur
   22 april 2019 / 22:16

   Ahhh wat naar van je rug zeg! Maar het was vast wel een prachtig uitzicht. Heerlijk om daar te wandelen!

  • Malou
   Auteur
   22 april 2019 / 22:17

   Heel erg lief! Dankjewel meis! x