Ontbijtje bij ROOS + bloggersdate in Leiden

Ontbijtje bij ROOS + bloggersdate in Leiden

Een van de allerleukste dingen aan studeren (en gratis OV) vind ik dat ik supermakkelijk even naar mijn vriendinnetjes kan (of zij naar mij). Als ik tijd heb voor college of een middagje vrij heb, probeer ik vaak af te spreken met iemand. Het was al zo lang geleden dat ik Marieke had gezien, dus was het de hoogste tijd om elkaar weer te zien! We besloten ’s ochtends af te spreken in Leiden voor een ontbijtje bij ROOS en hadden hierna ook nog tijd om lekker even foto’s te maken. Het was echt een heerlijk ochtendje!

ROOS Taste & Smile

Bloggersdate, shooten in Leiden, Marieke van Bluebell Forest, ROOS Taste & Smile, LeidenAl sinds ik in Leiden woon zie ik elke keer dat ik op de Nieuwe Rijn loop ROOS, een supertoffe hotspot die perfect is voor ontbijt. Mijn bloggersdate met Marieke was dus het perfecte excuus om ROOS een bezoekje te brengen! Wij kwamen er ’s ochtends rond een uur of tien binnen en het zat echt stampvol. Het is maar een heel klein pandje met superveel tafeltjes, dus het voelt best wel vol, maar het is gelukkig ook heel erg gezellig. Ik vond het echt onmogelijk om een keuze te maken, zoveel superlekkere dingetjes op die kaart! Wentelteefjes, scrambled eggs, chai bowls… En allemaal ook helemaal niet duur! Het meisje aan de tafel naast mij had trouwens iets heerlijks dat volgens mij halloumi bevatte, maar ik heb geen idee wat het precies was.

Uiteindelijk ging ik voor de scrambled eggs met bacon en avocado en Marieke voor wentelteefjes met banaan. Mijn scrambled eggs waren heel erg lekker, maar helaas wel koud. Ik wilde heel graag meer foto’s maken van deze hotspot, maar het was echt te druk. Ik ga dus snel een keer terug voor foto’s! ROOS Taste & Smile zit op Botermarkt 12 in Leiden.

Nieuwe Leidse plekjes ontdekken

Bloggersdate, shooten in Leiden, Marieke van Bluebell Forest, ROOS Taste & Smile, LeidenIk vind het superleuk dat ik, altijd als ik met Marieke ben, foto’s maak. Er zijn genoeg fotogenieke plekjes in Leiden die ik nog nooit heb ontdekt, dus ik vind het heerlijk om een beetje door mijn nieuwe hometown te struinen. We begonnen bij dit prachtige bruggetje op de Oude Rijn, hoe mooi is die achtergrond? Ik vind de lucht echt geweldig, het ziet er bijna uit alsof ik erin ben gephotoshopt!

We liepen nog een paar rondjes door de stad en kwamen toen langs een muur die perfect is voor portretjes. Ik vind portretjes echt heel erg awkward, je ziet echt alles namelijk! Wat vinden jullie van deze confronterende foto? Ik vind de foto’s van Marieke in elk geval veel mooier dan de mijne, maar op zich ben ik met deze ook wel blij!

Bloggersdate, shooten in Leiden, Marieke van Bluebell Forest, ROOS Taste & Smile, Leiden

We liepen ook nog langs een heel tof bankje op de Breestraat, waar we even foto’s maakten, en sloten af bij het Rapenburg. Ik hou zo van alle trappetjes bij die prachtige grachtenpanden! Naast dat we heel veel toffe foto’s hebben gemaakt, ben ik ook gewoon heel blij dat ik Marieke weer heb gezien. Het was zo gezellig en we hebben echt goed kunnen bijpraten! Volgen jullie haar blog trouwens al? Ik ga binnenkort naar haar toe om haar kamer te zien en mijn belated birthday present op te halen. Wie weet komen er dan nog meer foto’s!

Bloggersdate, shooten in Leiden, Marieke van Bluebell Forest, ROOS Taste & Smile, Leiden Bloggersdate, shooten in Leiden, Marieke van Bluebell Forest, ROOS Taste & Smile, Leiden

Met welke blogger heb jij altijd leuke dates?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

18 Reacties

  • Malou
   Auteur
   1 maart 2018 / 10:50

   Ja, dat is zo gezellig! Nu is Marieke al heel lang een vriendin van mij, maar het is erg tof dat we onze gemeenschappelijke hobby zo kunnen delen.

 1. 1 maart 2018 / 11:00

  Wat een prachtige foto’s zeg! Leiden is echt een leuke stad, ik ben er geloof ik een of twee keer geweest tijdens mijn studietijd. Ik ben ook nooit zo van de close up’s haha!

  • Malou
   Auteur
   1 maart 2018 / 11:46

   Ohhh je moet echt vaker gaan! Het is zo’n heerlijke stad en ook zo dicht bij het strand!

  • Malou
   Auteur
   1 maart 2018 / 11:46

   Het was ook echt een heerlijk ontbijtje! Zo fijn om je dag zo te beginnen!

  • Malou
   Auteur
   1 maart 2018 / 11:47

   Ik vond het ook echt superleuk <3 vaker doen!

 2. 1 maart 2018 / 18:38

  Wat gezellig, dat soort bloggerdates! Zo te horen hebben jullie je goed vermaakt. Prachtige foto’s ook! Leiden lijkt mij ook een leuke stad om weer eens een dagje naartoe te gaan 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Februari 2018 | De maand van…My Profile

  • Malou
   Auteur
   1 maart 2018 / 23:22

   Ja dat is ook zo! Ben je weleens in Leiden geweest? Geweldige stad toch?!

 3. 2 maart 2018 / 12:15

  Aah zo leuk bloggerdates! Ik wil ook graag meer bloggers meeten 🙂

  • Malou
   Auteur
   2 maart 2018 / 16:08

   Superleuk! Gewoon ze benaderen, dan lukt het vanzelf. Heb je al vaker afgesproken met bloggers?

 4. 2 maart 2018 / 22:24

  Wat een leuke blog weer, lieverd! Je trui is geweldig en dat ontbijtje ziet er ook lekker uit; jammer dat het koud was! Met wie ik altijd leuke bloggerdates heb… uhm even denken. . MET JOU! Zie je de 15e 🙂 X
  Ellen onlangs geplaatst…InstaPop! Make-up kwasten | Real TechniquesMy Profile

  • Malou
   Auteur
   2 maart 2018 / 23:24

   Aaahhhh jij bent zo lief <3 ik vind mijn bloggersdates met jou ook zooooo leuk! Nu al heel veel zin in de 15e! X

 5. 6 maart 2018 / 14:14

  Mooie foto’s hebben jullie gemaakt, wat is Leiden een mooie stad (vooral met dat zonnetje op de laatste foto). En blogger dates lijken mij ook echt superleuk, alleen heb ik altijd het idee dat ik te ver weg woon (het oosten van het land).

  • Malou
   Auteur
   6 maart 2018 / 14:21

   Dankjewel! Ik vind het inderdaad ook een geweldige stad. Mijn ouders wonen ook in het oosten, dus ik zou misschien in het weekend wel kunnen! Waar woon jij?