Bloggers in actie voor Giro 555!

Bloggers in actie voor Giro 555!

Op blogs zie ik dagelijks de mooiste kleding en make-up en de heerlijkste recepten langskomen. We lunchen massaal bij leuke hotspots en bezoeken allerlei leuke events. Ik doe er hard aan mee. Als ik een leuk jurkje koop, wil ik het altijd gelijk laten zien op Blonde Blossom en ondanks dat mijn kledingkast helemaal vol zit, weet ik nooit wat ik moet aantrekken.

Af en toe word ik weer even goed met mijn neus op de feiten gedrukt. Als ik een reclame van Giro 555 zie, besef ik me weer dat dit NIET vanzelfsprekend is. Dat het NIET vanzelfsprekend is dat ik ben geboren in Nederland. Ik hoef alleen maar te stressen over mijn toelating bij geneeskunde, verder niks. Ouders in Afrika hebben stress (en veel meer dan dat!) omdat hun kinderen verhongeren. Ik voel me zo machteloos als ik dat zie! Omdat ik hier graag aandacht voor wil vragen, roep ik in april #bloggersvoorgiro555 in het leven.

Een maandje financiëel detoxen

Als ik kijk hoe veel geld ik elke maand uitgeef aan onzin, schrik ik toch een beetje. Een broodje, nog een extra flesje nagellak of toch maar even in de spits reizen zodat ik de volle mep betaal. En al deze dingen heb ik écht niet nodig. In april ga ik bij alles wat ik wil kopen of wil doen nadenken ‘is dit echt nodig?’. En als ik iets dan niet doe of niet koop, zet ik het bedrag dat ik hiermee bespaard heb in een notitie. Aan het eind van de maand maak ik alle besparingen over aan Giro 555. Misschien is het veel, misschien is het weinig. In elk geval is het geld dat ik anders ook had uitgegeven en dat nu naar een goed doel gaat.

Wat ik nu ontzettend hoop, is dat andere bloggers dit voorbeeld volgen. Op die manier kunnen wij namelijk allemaal helpen! Het mooie is dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Als jij je lunch bent vergeten, kun je natuurlijk gerust een broodje kopen. Ook hoef je wat mij betreft echt geen 1000 euro door te sluizen aan Giro 555 als je op het punt staat een iPhone 7 te kopen. Maar als jij zes keer lunch meeneemt van huis en daarmee €12,00 bespaart, kun je al weer mensen voorzien van drinkwater. En als zes bloggers dit doen, hebben we bij elkaar €72,00 opgehaald.

Doe mee aan de Detox voor Giro 555!

Ik ga er niet vanuit dat er nu honderden mensen mee gaan doen aan mijn Detox (al zou ik dat natuurlijk wel heel tof vinden). Wel zou ik het geweldig vinden als je mij (en vooral de mensen in Afrika) een beetje wilt helpen! Dit kun je doen door:

 • Mee te doen aan de detox! Een week, twee weken, alleen tijdens een shopdagje of gewoon de hele maand april. Maak het zo gek als je zelf wilt!
 • De detox te delen. In je Instagram Stories, op Facebook of op je blog. Als je zelf niet mee wilt doen, zorg je er zo misschien wel voor dat andere mensen het wel gaan doen.
 • O, en vertel over de detox of blog erover! Misschien breng je zo nóg meer mensen op het idee en het is ook geweldig als iemand pas op 26 april begint!
 • Als je meedoet, vind ik het wel heel tof als je me dat wilt laten weten (en misschien ook hoeveel geld je hebt bespaard aan hebt eind, dan weet ik of mijn plan een beetje werkte ;)).
 • Je kunt natuurlijk ook nu gewoon wat geld overmaken aan het IBAN van Giro 555: NL08 INGB 0000 0005 55.

Ga jij meedoen aan #bloggersvoorgiro555?

Malou x

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

37 Reacties

 1. 3 april 2017 / 07:41

  Wat mooi dat je hier aandacht aan besteedt en wat een goed idee om op deze manier geld bij elkaar te sparen! Zo’n financiële detox vind ik wat lastig (niet dat ik heel veel geld uitgeef, maar ik heb juist deze maand best veel nodig ;)), maar ik ga vandaag sowieso 10 euro overmaken op giro 555 🙂 Bedankt voor de reminder!
  Romy onlangs geplaatst…25 simpele tips om afleiding te zoekenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   3 april 2017 / 09:22

   Nou, dat is toch ook geweldig! Je hoeft niet mee te doen aan mijn detox, maar ik vind het wel heel gaaf dat je door mij geld gaat overmaken!

  • Malou
   Auteur
   3 april 2017 / 09:23

   Dat vind ik geweldig Mariek! <3

 2. 3 april 2017 / 09:14

  Wat goed Malou! Ik ben heel benieuwd hoeveel mensen je kan bewegen om geld te doneren. Ik zal zeker wat over maken door je blog post 🙂
  Lisette onlangs geplaatst…3 Reisdoelen voor in 2018My Profile

  • Malou
   Auteur
   3 april 2017 / 09:24

   Zelf ben ik daar ook wel erg benieuwd naar, ik hoop dat er mensen zijn die mee gaan doen! Dat zou ik echt geweldig vinden.

  • Malou
   Auteur
   3 april 2017 / 10:20

   Fijn om te horen Loïs! Doe jij ook mee?

 3. 3 april 2017 / 12:19

  Heel goed van je dat je dit doet! En dat hierdoor ook andere bloggers mee gaan doen. Maar persoonlijk denk ik dat, als we toch iets willen geven aan een goed doel, beter een goed doel in Nederland kunnen kiezen. Mensen in arme landen hebben het natuurlijk wel hard nodig.. Maar er zijn ook genoeg dingen die in Nederland nog nodig zijn of verbeterd kunnen worden 🙂
  Eva onlangs geplaatst…Mijn 4 favoriete kettingen van dit moment & bloesem, yay!My Profile

  • Malou
   Auteur
   3 april 2017 / 19:22

   Oké, dat is ook een keuze! Ik vind dat de nood in Afrika toch wel een stuk hoger is dan in Nederland, maar dat moet iedereen natuurlijk zelf weten!

    • Malou
     Auteur
     4 april 2017 / 10:40

     Dankjewel Eva! Het is wel handig hè 🙂 volgende maand doe ik de detox gewoon voor mijzelf!

  • Malou
   Auteur
   3 april 2017 / 19:22

   Dankjewel Suzanne! Doe jij ook mee?

 4. 3 april 2017 / 14:10

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteed! Ik hoop dat er meerdere mensen mee willen doen door jou post, zelf heb ik al een bedrag over gemaakt

  • Malou
   Auteur
   3 april 2017 / 19:23

   Wat fijn Nicole! Mocht je me nog willen helpen, dan kun je het misschien nog delen in je Instagram Stories. In elk geval geweldig dat je al geld hebt overgemaakt!

 5. 3 april 2017 / 19:50

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteed op je blog! Ik hoop dat veel mensen hier aan mee gaan doen. Ik heb gisteren toevallig al geld gegeven aan een goed doel voor de hongersnood in Afrika, maar als ik deze maand nog wat overheb, maak ik nog wat over. Als iedereen wat geeft, is dat bij elkaar heel veel!
  Klaske onlangs geplaatst…Zo maakte ik zelf wasbare wattenschijfjes (en jij kan het ook!)My Profile

  • Malou
   Auteur
   3 april 2017 / 20:35

   Precies! Ik hoop dat je nog wat overhebt, haha 😉 wel ontzettend goed dat je al geld hebt overgemaakt!

 6. 3 april 2017 / 20:56

  Wauw Malou! Wat gaaf dat je in actie komt! Heel eerlijk ben ik er zelf een beetje lui in geweest altijd.. maar ik ga nu zeker mee doen met je actie! Wake up call haha! Ik ga eens kijken hoeveel ik kan besparen deze maand & zeker iets overmaken aan Giro 555! Ik ga het ook snel even reposten op mijn blog. Liefs, Femke
  Femke onlangs geplaatst…OOTD #5 | DENIMMy Profile

  • Malou
   Auteur
   3 april 2017 / 21:04

   Wat ontzettend geweldig dat je gaat meedoen Femke! Dat vind ik erg leuk <3 lief dat je gaat reposten!

 7. 4 april 2017 / 08:56

  Malou wat super goed dat je je hiervoor inzet! Nu ben ik zelf een arme student maar ik had me toch even een leuk idee. We gaan toch samen naar Harry Potter?! Die dag doe ik de detox! Hoe leuk is het om daar ook een blogje over te schrijven? 🙂 Dan maken we foto’s van de hele dag en wat we uiteindelijk niet kopen/willen/overhouden maken we over naar Giro 555. Of ik doe het alleen natuurijk, dat kan ook! Op die manier vragen we aandacht voor Giro 555 en maken we een bedrag over.
  Claire onlangs geplaatst…Hotspot: planten kijken bij de Hortus Botanicus in Amsterdam.My Profile

  • Malou
   Auteur
   4 april 2017 / 10:41

   Claire dat vind ik echt een geweldig idee! 14 april detoxen. Ook heel tof als je er dan een blog over wilt schrijven, dan maken we er nog meer mensen bewust van!

  • Malou
   Auteur
   4 april 2017 / 11:46

   Dankjewel Merel, lief dat je zo betrokken bent!

 8. 4 april 2017 / 13:40

  Leuk idee! Geld wat je anders toch uitgegeven had mis je natuurlijk toch niet. Ik ga ook doneren 🙂 x

  • Malou
   Auteur
   4 april 2017 / 13:45

   Nee precies! Doe je mee aan de detox Richelle? Dat is natuurlijk heel erg tof!

   • 4 april 2017 / 13:58

    Ja dat deed ik eigenlijk al omdat ik een huis heb gekocht 😉 maar ik zal gewoon wat doneren en het doorvertellen 🙂 x

    • Malou
     Auteur
     4 april 2017 / 14:20

     O wat gaaf, gefeliciteerd! Dat is ook geweldig, dankjewel 🙂

 9. 4 april 2017 / 14:22

  Ik heb al 35 euro overgemaakt! wat goed en gefeliciteerd!

 10. 4 april 2017 / 19:50

  Wat een ontzettend tof initiatief van je! In maart heb ik een soort no-buy month gehouden. Van het bespaarde geld kan ik inderdaad wel wat overmaken naar Giro 555, ga het meteen doen!

  • Malou
   Auteur
   4 april 2017 / 21:18

   Wat een goed idee om het over te maken Benthe!

 11. 5 april 2017 / 00:06

  Wat een ontzettend tof initiatief van je! ik doe deze maand met je mee en ik zal kijken wat ik bespaar en aan het eind van de maand even watt geld overmaken.
  Liefs,
  Janine onlangs geplaatst…6 redenen om alleen te reizenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   5 april 2017 / 13:23

   Leuk Janine! Ik hoor heel graag hoeveel je hebt bespaard 🙂

 12. 5 april 2017 / 13:10

  Goede actie! Doneren vind ik super belangrijk dus dat ga ik ook zeker doen! Herinner me nog goed dat ik vroeger altijd langs de deuren ging om lege flessen op te halen en het statiegeld dan te doneren.
  Janne onlangs geplaatst…OUTFIT | Stripes on StripesMy Profile

  • Malou
   Auteur
   5 april 2017 / 13:27

   Wat leuk om te horen Janne! Zou het tof vinden als je mee doet aan de actie. Dat deed ik ook altijd inderdaad, zo leuk was dat!

 13. 5 april 2017 / 16:04

  Goede actie meis! Ik ga er zeker even over nadenken hoe ik mijn steentje bij kan dragen voor dit goede doel 😉

  • Malou
   Auteur
   5 april 2017 / 16:09

   Fijn Linda! Ik ben heel erg benieuwd wat je gaat doen!