Big Green Smile | Gevoede en verzorgde huid en wimpers

Big Green Smile | Gevoede en verzorgde huid en wimpers

Wat ben ik ongelofelijk aan het genieten van mijn pakket van Big Green Smile. Ik vertelde jullie laatst over twee multi-purpose skincare producten en op het moment kun je ook een van de items winnen! Toch is mijn Big Green Smile put nog steeds eindeloos, dus vandaag laat ik jullie weer twee ecologische producten zien. Een make-up product in een beeldschone huls en een simpele, fijne crème. Kijk je mee?

Weleda – Iris Hydraterende Gezichtscrème

Big Green Smile Weleda

Weleda vind ik een ontzettend fijn merk. Een tijdlang heb ik Skin Food met veel enthousiasme gebruikt, net als Anna Nooshin en Sija. Ik was dus ook heel blij dat ik in mijn pakketje deze gezichtscrème van Weleda aantrof. Wat ik erg fijn vind aan Weleda, is dat het een merk is zonder poespas. Er worden geen ongelofelijke dingen beloofd, maar de crème doet zijn werk prima. De crème reguleert de vochtbalans en bevordert de zelfregulerende eigenschappen van je huid. Het is een crème die je als dag- en als nachtcrème kunt gebruiken en waardoor je een frisse huid zou moeten krijgen. De crème heeft een heel lichte textuur en kun je heel makkelijk uitsmeren, waardoor je maar weinig hoeft te gebruiken.

Big Green Smile Weleda Big Green Smile Weleda

De structuur van de crème

Zoals je hierboven kunt zien is de crème totaal niet lobbig of dik. Hierdoor smeert het heel makkelijk uit, zoals Weleda belooft, en heb je een lekker dun laagje op je huid. Het lijkt me ook heel geschikt om te gebruiken in de zomer, want mijn huid voelt niet geblokkeerd aan. Daarnaast zuigt mijn huid de crème ongeveer op, ik heb nog nooit een crème gevoeld die zó snel intrekt. Heerlijk!

De geur is trouwens ook erg lekker, fris en ook een beetje zoetig. Ook de geur is heel zomers; volgens mij is deze crème gewoon heerlijk voor de lente en de zomer. Nu kan ik al helemáál niet wachten tot het zonnetje weer komt! In de crème zit onder andere jojobaolie, extract van goudsbloem en iriswortel, ingrediënten uit bijenwas en verschillende etherische oliën.

Big Green Smile Weleda

Zoals ik al zei: Weleda belooft geen wonderen, en die wonderen gebeuren dan ook niet. Mijn huid is niet ineens zo glad als een spiegel en ik zie er ook niet uit als een model. Prima, want dat soort beloftes zijn niet realistisch. De Iris Gezichtscrème maakt mijn huid gevoed en zacht, en dat is dan ook precies wat Weleda beloofde. Ik ben erg blij met deze crème!

Een tube van 30 milliliter kost €13,99.

Lady Green – Divine Mascarade

Big Green Smile Lady Green

Misschien herkennen jullie dit wel: ik ben altijd op zoek naar fijne mascara’s. En van deze huls werd ik al helemaal enthousiast: wauw! Ik heb nog nooit een mascara gezien die in zo’n mooie gebloemde koker komt. Ik werd nog enthousiaster toen ik zag wat Lady Green allemaal belooft. In de mascara zit Marila olie, dat je wimpers voedt en hydrateert. Ook extract van orchidee hydrateert en tegelijkertijd verzacht het. Zonnebloemolie beschermt en plantenwax zorgen voor een laagje om je wimpers. Hierdoor krijgen je wimpers volume en glans. Zó. Benieuwd of ik dit ook allemaal gemerkt heb?

Big Green Smile Lady Green

Trouwens, even over de mascara zelf. Ik vind dit echt een teleurstelling na die mooie koker! Misschien omdat ik niet van paars houd, maar ik vind het gewoon niet mooi. Het is overigens maar goed dat ik geen beautyblogger ben, want ik heb het gewoon niet voor elkaar gekregen om een scherpe foto te maken van de mascaraborstel. Shame on me. Ik kan je vertellen dat de borstel niet erg bijzonder is. Recht en lange haren die rondom lopen; een klassieke volumeborstel.

Big Green Smile Lady Green Big Green Smile Lady Green

De mascara op mijn wimpers

Hier zie je goed het verschil tussen mijn wimpers zonder en met de mascara. Van mijzelf heb ik lange wimpers zonder krul. Nu gebruik ik standaard een wimperkruller, maar toch geeft de mascara mijn wimpers duidelijk meer krul en volume. Mooi! Daarnaast zitten er geen klontjes op mijn wimpers, maar ik moet erbij zeggen dat dat erg ligt aan de manier waarop je het aanbrengt. Als ik haast heb, breng ik het veel minder zorgvuldig aan en zitten er dus ook meer klontjes in mijn mascara. Het is geen mascara die überhaupt geen klontjes bevat.

Het resultaat lijkt heel erg mooi en intens zwart, maar helaas blijft dat niet de hele dag zo. De mascara brokkelt in de loop van de dag echt af, waardoor je zwarte kringen krijgt onder je ogen. Mijn favoriete mascara van Max Factor doet dit niet en heeft als grote voordeel dat het bij regen of huilbuien gewoon mysterieus ‘verdwijnt’. De Divine Mascarade is juist een ‘dramamascara’; na een huilbui kun je zo in een dramatische B-film. Het zit echt óveral.

Zoals ik al zei zijn mijn wimpers van zichzelf erg lang. Ik heb dan ook niet veel gemerkt wat betreft de verlengende werking. Wel lijken mijn wimpers iets voller en donkerder, dus dat heeft de mascara dan wel weer goed gedaan! Wat mij betreft is dit een goede mascara voor een etentje of een rustige dag. Als je veel gaat bewegen of het weer slecht is, zou ik ‘m toch maar even overslaan.

De Lady Green Divine Mascarade kost €17,95.

Big Green Smile Weleda Lady Green

Zijn dit nieuwe favorieten?

De gezichtscrème van Weleda ga ik zeker blijven gebruiken. Heerlijk, zo’n crème zonder al te veel poespas die doet wat het belooft! Over de mascara ben ik iets minder te spreken, jammer dat het zo makkelijk van je wimpers afgaat. Maar goed, gelukkig heb ik mijn geweldige Max Factor mascara nog! Hebben jullie trouwens mijn vorige review over de producten van Big Green Smile al gelezen?

Wat is jouw all-time favoriete mascara?

Malou x

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Big Green Smile.

 

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

26 Reacties

  • Malou
   Auteur
   16 maart 2017 / 18:10

   Ja, dan kun je beter mijn Max Factor favorietje kopen! Of die van Essence natuurlijk 🙂

 1. 16 maart 2017 / 09:46

  Haha ik moet soms zo lachen om je schrijfstijl Malou! Ik vind je er wel uitzien als een model hoor. Alleen jouw prachtige wenkbrauwen al! Ik ben zo jaloers!! De mascara is wel een flinke tegenvaller zeg. Ik vind het effect op de foto mooi maar het is natuurlijk wel het idee dat het dan ook daadwerkelijk op je wimper blijft zitten. De dagcrème klinkt wel weer heel goed. Ik ga eens kijken! Ben benieuwd naar andere items uit je Big Green Smile ‘put’

  • Malou
   Auteur
   16 maart 2017 / 18:11

   Hahah jij bent zo lief <3. Ik baal er ook van, soms zit 'ie echt geweldig en andere keren voel ik me een soort panda... Echt heel erg jammer. Er komen nog leuke items aan!

  • Malou
   Auteur
   16 maart 2017 / 18:13

   De crème is inderdaad een groot succes!

 2. 16 maart 2017 / 11:03

  Wat grappig, die crème van Weleda was de eerste crème die ik ooit gebruikte. Ik moet hem maar weer eens gaan proberen, nu ik dit zo lees. Was hem eigenlijk een beetje vergeten..
  Marieke onlangs geplaatst…Eerst GYS en nu ook SYRMy Profile

  • Malou
   Auteur
   16 maart 2017 / 18:15

   Echt waar?! Hij is echt heel erg fijn, snel weer kopen dan.

 3. 16 maart 2017 / 12:22

  Nice review !
  Ik ben een grote fan van Weleda, en laatst kwam mijn vriend thuis met deze gezichtscrème. Ik vind hem heerlijk om aan te brengen en tot nu toe doet hij het goed om m’n huid 🙂

  Thanks voor de review !
  Aurély onlangs geplaatst…Last day of the week Salad – Winter EditionMy Profile

  • Malou
   Auteur
   16 maart 2017 / 18:15

   Wauw wat een fijne vriend heb jij, zeg! Deed de mijne dat maar (oké, die komt aan met Lush :)). Fijn is ‘ie he!

 4. 16 maart 2017 / 16:38

  Die crème klinkt superfijn! Ik ben ook erg benieuwd naar de producten van Weleda. Wat jammer dat de mascara na een huilbui of na een lange dag niet zo mooi blijft zitten. Ik moest stiekem wel lachen om je opmerking over de B-film, haha.
  Romy onlangs geplaatst…Zomaar 10 dingen om vandaag vrolijk van te wordenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   16 maart 2017 / 18:16

   Ja Weleda is wat mij betreft echt een geweldig merk, ik vind het superfijn in elk geval. Van die mascara baal ik wel een beetje, ik zal ‘m in elk geval niet zelf kopen.

 5. 16 maart 2017 / 17:23

  Wat een fijne review! Ik heb altijd moeite met het vinden van een perfecte crème, haha, die van Weleda lijkt me wel wat! (Stuur me trouwens gerust wat fotootjes toe hoor hihi, vind ik juist leuk!) Xo
  Emma onlangs geplaatst…Emma Reacts | Improve your photographyMy Profile

  • Malou
   Auteur
   16 maart 2017 / 18:18

   Dit is zeker een aanrader; niet ingewikkeld maar wel erg fijn! En leuk dat je daarop terug komt, ik zal er zeker eens over nadenken!

  • Malou
   Auteur
   16 maart 2017 / 18:19

   Dat is het zeker!

  • Malou
   Auteur
   16 maart 2017 / 19:20

   Ahhhh wat lief, dankjewel! Stiekem mag ik ook wel blij zijn met mijn wimpers, hihi 🙂 Nummer 9 lijkt me een erg goed idee!

  • Malou
   Auteur
   16 maart 2017 / 20:20

   Is ook zo! Jammer dat ‘ie zo vlekt, zoals ik vertelde.

  • Malou
   Auteur
   17 maart 2017 / 20:20

   Ja, helaas 🙁 het was leuker geweest als ‘ie zo mooi was gebleven!

 6. 19 maart 2017 / 19:24

  Weleda is een heel fijn merk. In het verleden heb ik er meerdere producten van gehad. Momenteel ben ik fan van het merk Dr. Haushka. Wel een ander prijskaartje, maar mijn huid reageert er ontzettend goed op.
  Beautyjuf onlangs geplaatst…Nieuwe Douglas make-up productenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   19 maart 2017 / 20:37

   Ja Dr. Hauschka is inderdaad ook heel fijn! Toch is voor mijn studentenbudget Weleda wat beter 😉

  • Malou
   Auteur
   26 maart 2017 / 12:53

   Wat leuk om te horen Astrid, dankjewel. Inderdaad, ik ga ‘m ook niet meer opnieuw kopen.