Big Green Smile | Klei en mineralen als cleanser!

Big Green Smile | Klei en mineralen als cleanser!

Nee jongens, mijn pakket is nog steeds niet leeg! Ik heb inmiddels al een mascara en een heerlijke dagcrème met jullie gedeeld en in een ander artikel twee multi-purpose producten. Een van deze producten kon je ook gebruiken om je gezicht te reinigen, maar in mijn pakketje zaten nóg twee cleansers. De afgelopen tijd heb ik om de dag een cleanser gebruikt. Ben je benieuwd welke mijn favoriet is?

Dead Sea Spa Magic – Cleansing Bar

Sea Magic, Big Green Smile, reinigen, cleanser

De naam van deze bar kan ik NIET onthouden. Terwijl het eigenlijk heel makkelijk is. Zoals de naam al zegt is dit een bar gemaakt van ingrediënten uit de dode zee. Dead Sea Spa Magik mengt modder, zee en zuivere mineralen en maakt hier deze cleanser van. Er zit dus geen zeep in! De cleanser is geschikt voor de normale tot onzuivere, vette huid. Het revitaliseert de huid en zorgt ervoor dat die vocht vasthoudt. Verder verwijdert het make-up en reinigt de huid diep. Er zitten geen parabenen in deze cleanser en het is pH-neutraal.

Big Green Smile, Sea Magic, reiniging, cleanser

Het gebruik van de bar

De cleansing bar hierboven is al een aantal keer gebruikt, maar de eerste keer dat ik de zeep zag kon ik me niet voorstellen dat er überhaupt schuim vanaf zou komen. De bar voelt als hard plastic en ruikt best wel sterk. Ik kan de geur niet echt beschrijven. Misschien een beetje zee-achtig, maar ook niet ontzettend. Ik vind het in elk geval lekker ruiken en het is ook heerlijk verfrissend om te gebruiken in de ochtend.

Big Green Smile, reiniging, cleanser

Wauw, zie je dat schuim?! Van mijn vermoeden klopt duidelijk niks. Van de zeep komt echt een zijdezacht schuim af, dat heerlijk is om op je gezicht aan te brengen. Ik maak eerst mijn handen en gezicht nat, breng dan wat schuim op mijn handen en reinig hier mijn huid mee. Het schuim voelt heel zacht en fris aan op je gezicht, wat ook fijn is om wakker te worden. Nadat ik de zeep heb afgespoeld is mijn huid echt diep gereinigd. Heel mooi!

Omdat de cleanser zo hard en compact is, duurt het ook echt eeuwig voordat ‘ie op is. Ik zie in elk geval nog geen verschil in grootte ten opzichte van hoe ik de zeep kreeg! Het enige nadeel aan deze cleanser vind ik dat ‘ie natuurlijk nog nat is na gebruik. Hierdoor kun je ‘m niet gelijk meenemen en zal je het eerst moeten drogen. Daar tegenover staat dat er geen verpakkingen nodig zijn.

Helaas is de cleanser nu tijdelijk uitverkocht… Op de site van Big Green Smile kun je je aanmelden om een mailtje te ontvangen als ze de zeep weer hebben. En dat zou ik zeker even doen, want 100 gram (waar je echt je hele leven mee doet) kost €6,30!

Konjac Sponge – Facial Puff Groene Klei

Big Green Smile Konjac Sponge, reiniging, cleanser

Het is nu al een tijdje helemaal in om je gezicht en lichaam te reinigen met zo’n spons. Vaak zit er houtskool in, maar soms ook kamille of klei. Van Big Green Smile kreeg ik een versie met groene klei! Deze is bedoeld voor de gemengde, onzuivere huid. Big Green Smile heeft overigens heel veel verschillende Konjac Sponges, dus kijk vooral even hier welke geschikt is voor jou.

Deze spons bevat dus groene klei en verschillende mineralen. Hij absorbeert overtollige oliën en verwijdert onzuiverheden en bacteriën. De spons bestaat uit ‘delicate’ vezels. Dit merk je ook doordat je ‘m niet helemaal fijn kunt knijpen (en dat moet je ook zeker niet doen!). De spons is 100% biologisch afbreekbaar, geschikt voor de huid rond de ogen en helemaal veganistisch en dierproefvrij.

Big green Smile, reiniging, cleanser, konjac sponge

Het gebruik van de Konjac Sponge

Heb je even goed gekeken naar de eerste foto van de spons? Zo ziet ‘ie eruit als ‘ie droog is, en hierboven is ‘ie nat. WOW. Dat ding wordt echt wel twee keer zo groot! Hieronder kun je zien hoe het materiaal van de spons eruit ziet. Er zitten kleine gaatjes in en als de spons nat is, voelt ‘ie een beetje raar. Viezig bijna. Als van dat glibberige zeewier.

Big Green Smile, reiniging, cleanser

Ik ga altijd meerdere keren met de spons over delen van mijn gezicht. Als ik lang over een bepaald gebied ga (vooral mijn voorhoofd) voel ik allemaal tintelingen. Heel raar en ik vind het echt niet fijn, vooral omdat het zo’n gek en onverklaarbaar gevoel is. Gek genoeg wordt mijn gezicht er wel gewoon zacht en gereinigd van. Je moet meerdere keren over je gezicht gaan en het wordt niet zo schoon als bij de zeep, maar op zich is het een goede cleanser.

Ondanks dat de spons goed reinigt, ben ik er niet echt blij mee. Na het gebruik van de spons moet je het namelijk laten drogen tussen twee applicaties. Ten eerste duurt het eeuwig tot de spons gedroogd is en de delen die op de applicaties liggen, drogen al helemaal niet op. Daarnaast lijkt het me ook echt niet hygiënisch om de hele tijd die spons zo te laten liggen… Je kunt de spons in de koelkast leggen als hij droog is. Maar serieus, ik leef niet in de tropen en mijn spons deed er vier dagen over om helemaal te drogen. Hierdoor kun je ‘m dus ook lastig meenemen. Erg jammer!

Met deze spons doe je ongeveer 2 tot 3 maanden. Hiervoor betaal je €11,99.

Big Green Smile, reinigin, cleanser

Vond ik een favoriete cleanser?

Ik ben zo blij met de cleansing bar! Hij maakt geweldig schoon, is heerlijk verfrissend en is ook nog eens supergoed voor het milieu. De spons is daarentegen niet echt een succes. In principe maakt ‘ie goed schoon, maar in gebruik vind ik ‘m gewoon niet handig en erg onhygiënisch. Deze gebruik ik nu ook niet meer! Laat me vooral even weten als jij een ander soort spons gebruikt, misschien bevalt die mij wel! Doe je trouwens al mee aan #bloggervoorgiro555?

Op welke manier reinig jij je gezicht?

Malou x

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Big Green Smile.

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

17 Reacties

  • Malou
   Auteur
   7 april 2017 / 20:19

   Die bar is inderdaad geweldig! Ik was ook een beetje teleurgesteld in de spons, eerst dacht ik dat ‘ie wel goed was, maar na een tijdje werd ik steeds minder enthousiast…

  • Malou
   Auteur
   7 april 2017 / 20:20

   Nee, grappig hè! En voor dat geld kun je ‘m makkelijk aanschaffen!

  • Malou
   Auteur
   7 april 2017 / 20:21

   Deze moet je ook echt niet proberen, hoor! Dit is geen feestje, die bar is wel erg fijn!

 1. 7 april 2017 / 13:37

  Oeh, die cleanser lijkt me erg fijn <3. En heerlijk dat 'ie zo verfrissend is! Ben sowieso best een voorstander van gewoon bars/zeep-vormen. En het is dan natuurlijk helemaal ideaal als je er zo lang mee kunt doen! 🙂
  Anna onlangs geplaatst…Thuisbeeld | Sven en NinaMy Profile

  • Malou
   Auteur
   7 april 2017 / 20:21

   Precies! Het voordeel van zo’n bar is ook echt dat je er langer mee doet, en deze heeft geweldige ingrediënten en dan ook nog eens voor die prijs…

 2. 7 april 2017 / 17:41

  Wat een toffe producten! Jammer genoeg heb ik een droge en gevoelige huid dus ben bang dat de Cleaning Bar voor mij iets te heftig is. Wel lijkt het me ideaal om te gebruiken. Ik ga eens kijken of ze iets voor mijn huidtype hebben. Wat jammer dat de spons jouw niet bevalt! Ik heb er zelf twee getest van The Beauty Kitchen en die vind ik wel heeel fijn! Die drogen ook echt binnen een dag dus misschien ligt het aan het merk?
  Claire onlangs geplaatst…Giveaway: LanaLuna, Seepje, Snoeptastisch, Yoni en The Beauty KitchenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   7 april 2017 / 20:23

   Oh dat is stom! Misschien hebben ze inderdaad iets soortgelijks, want het is de moeite echt wel waard. Ik had al gezien dat jij zo enthousiast bent over The Beauty Kitchen! Even afwachten of ik win bij jou, anders schaf ik ‘m aan 😉

 3. 7 april 2017 / 23:11

  Die spons lijkt mij ook niet echt fijn.. Inderdaad ook niet bepaald hygienisch.. Ik gebruik zelf liever een creme of gel cleanser!

  • Malou
   Auteur
   9 april 2017 / 10:23

   Dat is inderdaad ook superfijn! Die balsem uit een ander artikel moet je even bekijken, die is heerlijk!

 4. 8 april 2017 / 20:58

  Jammer dat die spons niet zo’n succes was. Ik heb er ook wel eens eentje gehad uit een beautybox, en ik vond het een beetje een apart product. Haha <3
  Liefs florentine
  Florentine onlangs geplaatst…Lost in London | Vlog #5My Profile

  • Malou
   Auteur
   9 april 2017 / 10:25

   Ja het is ook best wel raar! Geen geslaagd iets vind ik.

  • Malou
   Auteur
   9 april 2017 / 10:25

   Ja, vooral omdat ik geen zin heb om de hele tijd met dat ding rondjes te draaien op mijn gezicht!