Big Green Smile | Biologische multi-purpose oliën als skincare

Big Green Smile | Biologische multi-purpose oliën als skincare

Een tijdje geleden voelde ik me net een groene, ecologische Jiami of Vera Camilla. Er viel namelijk een enorm pakket van Big Green Smile op mijn deurmat! Big Green Smile had me beloofd wat producten op te sturen, maar dit werden er negen. NEGEN. Zo tof! En vandaag review ik de eerste twee producten voor jullie. Allebei multi-purpose, soort van magische skincare producten. Kijk je mee?

Lyonsleaf – Beauty Balm

Big Green Smile Lyonsleaf

Het eerste product dat ik kreeg was deze Beauty Balm van Lyonsleaf. Ik had al gezegd dat dit me ‘op zich’  wel een grappig product leek, maar man, ik ben fan. Wat een hemels ruikend, geweldig werkend en extreem handig product is dit! De Beauty Balm is gemaakt van 95% tropische oliën en is enorm geconcentreerd. Je hebt dus maar een klein beetje nodig; ik heb de balsem nu een maand en alleen het bovenste laagje is gebruikt. Je kunt de extreem voedende balsem gebruiken op de droogste plekken van je huid. Het helpt namelijk met het herstellen van de barrièrefunctie, waardoor je minder vocht verliest en ziekteverwekkers minder makkelijk door je huid komen. Maar het allermooiste vind ik dat je de balsem kunt gebruiken als cleanser én make-up remover! Wat?!

Beauty Balm gebruiken als cleanser

Big Green Smile Lyonsleaf Big Green Smile Lyonsleaf

Op de bovenste foto kun je zien hoe de balsem eruit ziet in het potje. Het is een dikke, vettige crème. No way dat je dit als cleanser kunt gebruiken, dacht ik. Maar niets bleek minder waar. Op de onderste foto zie je namelijk heel goed dat de crème op je huid gelijk smelt. De olie verdeel ik vervolgens over mijn gezichtshuid en masseer ik goed in. Zelfs waterproof mascara kan verwijderd worden met de Beauty Balm! Ik vind het niet zo fijn voelen om mijn mascara helemaal uit te smeren over mijn gezicht, dus ik haal het er altijd van tevoren af. Voor de foto’s heb ik toch mijn mascara opgehouden, zodat je goed kan zien hoe de balsem werkt.

Big Green Smile Lyonsleaf

Op de eerste foto heb ik al mijn make-up nog op. Op de tweede foto heb ik de Lyonsleaf Beauty Balm goed ingemasseerd. Ik geef toe, ik had niet de beste nacht gemaakt voordat ik deze foto’s maakte, maar dit zijn niet alleen wallen. Je moet heel goed over je ogen masseren om álles van je wimpers af te krijgen, maar het werkt uiteindelijk wel en het doet ook absoluut geen pijn aan je ogen.

Op de laatste foto zie je hoe mijn gezicht eruit ziet als ik de Beauty Balm van mijn gezicht af heb gehaald. Alle make-up is echt weg! Mijn gezicht voelt niet super gereinigd aan, maar dat komt doordat er altijd een laagje Beauty Balm achterblijft op je gezicht. Ideaal, want je hebt geen crème meer nodig. Mijn huid voelt gevoed en schoon aan en ik heb geen onzuiverheden. Dit is echt een wondermiddel.

O, en mocht je nog niet overtuigd zijn: ook Jasmin en mijn moeder zijn door mij fan geworden van de Beauty Balm. Je koopt de Beauty Balm bij Big Green Smile voor €17,74.

Cattier-Paris – Sheabutter

Big Green Smile Cattier

Het tweede product dat ik kreeg is deze 100% biologische en organische shea boter van Cattier-Paris. Shea boter is een wondermiddeltje dat geneeskrachtig en beschermend werkt. In de boter zit vitamine A, D, E en F en het zorgt voor celvernieuwing en bescherming van de opperhuid. De boter is te gebruiken om je haar te beschermen en te laten glanzen en om je huid te voeden en te hydrateren. Ook gebruik je het om de huid te verzachten na scheren of blootstelling aan de zon en als massageolie.

Big Green Smile Cattier

Zoals je duidelijk ziet lijkt de shea boter in de verpakking behoorlijk korrelig. Zo voelt het ook als je het uit de pot haalt: zanderig. Als je de boter laat smelten tussen je handen wordt het zachter, maar niet zo zacht en vloeibaar als de Beauty Balm. Het is een beetje stroef en daarom niet heel prettig om op je huid te smeren. Ook na het aanbrengen blijft de shea boter nog stroef voelen en het duurt lang voor het is ingetrokken. De boter heeft geen heel sterke geur, maar ruikt lichtelijk fris-zuur.  Geen heel lekkere geur, maar dat is ook niet wat ik verwacht van zo’n product.

Ik lijk niet heel erg enthousiast over de shea boter, maar ik merk wel dat mijn huid zacht is en er goed uitziet als de boter eindelijk is ingetrokken. Wat dat betreft ben ik tevreden! Ik verwacht ook dat dit in de zomer en na het scheren een heel fijne crème is, omdat het heel voedend is en je huid zacht maakt. Voor mijn steile, blonde haar lijkt dit me niet het meest ideale middel, maar ik denk dat mensen met krullen hier veel aan kunnen hebben!

Deze boter is ook heel duurzaam, want je hebt maar weinig nodig. En 100 gram shea boter kost slechts €9,99!

Big Green Smile Lyonsleaf Cattier

Wat vind ik van deze multi-purpose producten?

Man, wat ben ik enthousiast over de Beauty Balm. Als dit potje over een jaar misschien een keer op is, ga ik sowieso een nieuw potje aanschaffen. Wat een heerlijk spul! Ik sta nog niet te springen over de shea boter, maar ik denk dat dit in de zomer kan veranderen. I’ll keep you posted! En binnenkort komen er nog véél meer producten van Big Green Smile online.

Gebruik jij wel eens shea boter?

Malou x

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Big Green Smile.

Volg:
Deel mijn artikel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

45 Reacties

  • Malou
   Auteur
   6 maart 2017 / 08:32

   Het zijn meerdere merken, maar ze zijn allebei heel fijn!

 1. 6 maart 2017 / 08:43

  De beauty balm klinkt echt GEWELDIG! Shit man nu wil ik het ook! Het lijkt me zo’n fijn product. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf te lui ben voor bodybutters en bodylotions enzo haha.

   • Malou
    Auteur
    6 maart 2017 / 09:42

    Ik snap wel dat je te lui bent voor body butter, ik stiekem ook wel een beetje. Maar die Beauty Balm is inderdaad echt de hemel! En helemaal niet duur ook, want je doet er eeuwig mee.

    Hahaha Claire, jij bent ZO lief! Ik vind mezelf helemaal niet knap zonder make-up. Ik krijg echt zelfvertrouwen door jou, hoor! <3

 2. 6 maart 2017 / 09:05

  Wat klinkt de Beauty Balm goed zeg, daar kan ik ook wel eens heel enthousiast van worden 🙂 Ik had trouwens verwacht dat de sheaboter juist heel zacht zou zijn. Ik gebruik wel graag bodylotions waar shea in zit.
  Natascha onlangs geplaatst…Help! Ik heb last van Instagram issuesMy Profile

  • Malou
   Auteur
   6 maart 2017 / 09:43

   Ja, mijn mening is ook gewoon totaal niet beïnvloed, het is ECHT geweldig spul. Die sheaboter is inderdaad een beetje gek qua structuur, ik heb het liever in producten!

 3. 6 maart 2017 / 09:33

  Die balsem klinkt echt geweldig! Die wil ik ook wel een keer gebruiken. Wel jammer dat die shea boter niet zo lekker werkt, ik hoor er altijd super enthousiaste verhalen over. Misschien omdat het 100% is?
  Marieke onlangs geplaatst…Bewuste veranderingen #1My Profile

  • Malou
   Auteur
   6 maart 2017 / 09:47

   Je mag mijne wel eens proberen! Ik denk inderdaad dat dat het is, voor mij is het echt te stroef!

 4. 6 maart 2017 / 09:49

  Wat een mooie foto’s zijn het geworden!
  Ik kende deze producten nog niet maar ze lijken mij heel fijn!

  Liefs, Nathalie
  Nathalie onlangs geplaatst…#5 geluksmomenten!My Profile

  • Malou
   Auteur
   6 maart 2017 / 11:38

   Dankjewel Nathalie! Vooral de Beauty Balm is heerlijk.

 5. 6 maart 2017 / 10:47

  Die Beauty Balm klinkt goed! Het lijkt me prettig als er een beetje een balm na het gebruik op je gezicht achterblijft, want ik heb vaak een hele droge huid. En een product dat je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken…super!
  Josephine onlangs geplaatst…Een heel victoriaans hondjeMy Profile

  • Malou
   Auteur
   6 maart 2017 / 11:39

   Ja, dat is dus precies het geval! Het is echt een heel voedende crème en het droogt totaal niet uit.

 6. 6 maart 2017 / 11:05

  Die beaty balm klinkt echt ontzettend goed, lijkt me heerlijk om als cleanser te gebruiken. Wat heb jij een mooie huid zeg, flawless!!!! 🙂 <3
  Sija onlangs geplaatst…REVIEW || Action Lipdual RoseMy Profile

  • Malou
   Auteur
   6 maart 2017 / 11:40

   Dat vind ik ook de fijnste manier om het te gebruiken, heerlijk voedend! Superlief Sija, dankjewel <3

  • Malou
   Auteur
   6 maart 2017 / 11:41

   Zulk fijn spul inderdaad!

  • Malou
   Auteur
   6 maart 2017 / 11:41

   Je moet de Beauty Balm zeker proberen!

  • Malou
   Auteur
   6 maart 2017 / 19:08

   Dankjewel! Het zijn twee producten alleen 😉

 7. 6 maart 2017 / 14:25

  Wat suuuoer tof dat je zo’n groot pakket vol met producten hebt ontvangen joh! Ik heb nog nooit eerder iets gelezen over dit merk, dus ik was al erg benieuwd toen ik de titel van je blog las, hihi. Alle twee de producten spreken mij aan nu ik heb gelezen wat het doet en wat jij er van vind. Vooral de sheabutter zou ik wel willen proberen voor na het scheren, want de laatste tijd heb ik steeds zo’n rode huid en doet het zeer. Fijne review en je hebt mij enthousiast gemaakt hoor!!
  Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #97 | Jarig, een top feest & veel lekker etenMy Profile

  • Malou
   Auteur
   6 maart 2017 / 19:09

   Wat leuk dat je mijn review met zoveel aandacht hebt gelezen! Ik heb de sheaboter inmiddels gebruikt als scheercrème en het is nog wel een beetje ingewikkeld, omdat de huid ook erg stroef blijft… Toch is het wel minder rood!

 8. 6 maart 2017 / 16:38

  Big green smile heeft echt topproducten vind ik. Ik heb veel bodycrèmes waar shea butter in zit, heerlijk vind ik die.

  • Malou
   Auteur
   6 maart 2017 / 19:10

   Ja, ongelofelijk heerlijke producten, hè! Pure sheaboter vind ik wat minder…

 9. 6 maart 2017 / 20:59

  Wauw die beauty balm wil ik hebben! Klinkt ontzettend goed. Het merk is nieuw voor mij en ik vind het veelbelovend en zeker de moeite waard.

 10. 6 maart 2017 / 21:01

  Test test 😉 er ging net wat mis.

  Die beauty balm lijkt mij echt te gek. Het merk Lyonsleaf en Cattier ken ik niet maar het klinkt beide erg goed.
  Nesrin onlangs geplaatst…Small Talk on Sunday #45My Profile

  • Malou
   Auteur
   6 maart 2017 / 21:21

   Dat is het ook echt! Een wondermiddeltje, absoluut de moeite waard.

 11. 6 maart 2017 / 21:43

  Ah balen dat het niet zo fijn is al je hoopte. Zanderig is inderdaad niet echt de bedoeling lijkt me..

  • Malou
   Auteur
   6 maart 2017 / 22:17

   Nee, ik denk het ook niet! Gelukkig is de Beauty Balm fijn.

 12. 6 maart 2017 / 22:27

  Die beauty balm klinkt echt zo fijn! Wat een bijzonder product en goed om te weten dat het nog werkt ook 🙂 Ik heb al zoveel over deze winkel gelezen dat ik er toch echt ook eens moet gaan kijken.
  Romy onlangs geplaatst…Hoe maak je van je dromen een succes?My Profile

  • Malou
   Auteur
   7 maart 2017 / 16:08

   O wat leuk! Het is echt een enorme aanrader, heerlijke producten hebben ze.

 13. 7 maart 2017 / 09:49

  Eigenlijk ben ik niet zo van de producten die je rechtstreeks op je ogen moet smeren. Op 1 of andere manier vind ik het niet fijn werken zonder watje.. Toch klinkt het wel ontzettend goed en uiteindelijk is het denk ik wel beter voor je huid.
  Rebecca onlangs geplaatst…Foto op hout review | Hoe kan het ook anders?My Profile

  • Malou
   Auteur
   7 maart 2017 / 16:08

   Het hóeft niet hoor, ik doe het ook niet. Gebruik het gewoon als cleanser!

  • Malou
   Auteur
   7 maart 2017 / 16:09

   O, dan moet je het al helemaal eens proberen! Mijn moeder heeft hetzelfde, bij haar werkt het geweldig.

 14. 7 maart 2017 / 10:32

  Ik vind zo’n butter ook echt te vettig in de winter hoor, heb het gewoon niet nodig dan. In de zomer weer wel! En wat een grappig product om je ogen mee schoon te maken. Liefs Josine
  Josine onlangs geplaatst…trainingsbroekMy Profile

  • Malou
   Auteur
   7 maart 2017 / 16:09

   Nee precies, ik zou het zelf ook niet gebruiken. Gewoon niet zulk fijn spul!

  • Malou
   Auteur
   7 maart 2017 / 16:10

   Oh, het spul is echt geweldig! Hihi, lief <3

  • Malou
   Auteur
   7 maart 2017 / 18:37

   Iedereen is zo lief! Dankjewel Jonna <3 de balsem is ook echt geweldig, magisch middel! Dat klinkt trouwens ook erg goed.

 15. 10 maart 2017 / 14:08

  Wat een fijne voedende producten lijken me dit! Heerlijk 🙂 Ik ben ook fan van Big Green Smile en shop er al jaren! 🙂

  • Malou
   Auteur
   11 maart 2017 / 18:16

   Ja vooral de Beauty Balm is geweldig! Je moet dit echt aanschaffen bij je volgende shoppingsessie 🙂