16 things to do during winter

16 things to do during winter

Persoonlijk vind ik het idee van de winter altijd geweldig: lekkere warme choco drinken, de hele dag kijken naar de sneeuw die naar beneden valt en alle feestdagen. In de praktijk? Dit valt echt altijd tegen. Het sneeuwt NOOIT en als het sneeuwt dan is het precíes als ik ergens heen moet fietsen, het is continu donker en iedereen lijkt minder vrolijk. Toch zijn er een heleboel leuke dingen die je kunt doen in de winter, je moet er alleen even naar zoeken! No worries, I’m coming to the rescue. Vandaag deel ik 16 leuke dingen om te doen deze winter, en jij gaat je niet vervelen zo!

 • Houd een marathon met kerstfilms! Dit kan bijna altijd en ik vind dat echt héérlijk. Lekker onder een dekentje met een kopje thee en je lover/zus/moeder/vriendinnen/whatever en bingen maar! Mijn favoriet blijft toch echt Home Alone, maar ik wil ook alle nieuwe Netflix Christmas specials nog zien… Iemand nog tips?!
 • Bezoek Valhalla Festival op 21 december. Dit staat al heel lang op mijn bucketlist en ik ben bang dat het dit jaar weer niks wordt, maar als ik jou was zou ik nu op deze link klikken en je kaartjes kopen. Dit jaar komen onder andere Tabitha en Bakermat, fucking vet dus.
 • Ga een weekendje naar Winterberg. Ik kan echt niet skieën (of althans, heb het nog nooit gedaan), maar volgens mij is Winterberg de perfecte plek om dit te leren. Lekker dichtbij, maar wel prachtig met alle sneeuw. Ik zie mezelf al helemaal die berg afrollen omdat ik ben gevallen (kidding of course). Kun jij wel skieën? Hup, naar Winterberg!
 • Ga naar een kerstmarkt. Ik ben natuurlijk opgegroeid in het oosten en met school gingen wij naar de kerstmarkt in Münster. Ik vond dat GEWELDIG! Al die stalletjes, lampjes en glühwein geven je het ultieme wintergevoel. Je kunt overigens ook gewoon in Nederland blijven en bijvoorbeeld naar de kerstmarkt in Maastricht gaan, die is dit jaar nog groter!
 • Bezoek een feest met NYE. Ik vind NYE heel leuk, maar het kan ook echt een deceptie zijn als je maar naar de klok zit te kijken met je oliebollen in je mond, te wachten tot je naar bed kunt. Daarom is een feest dé oplossing, zoals TIKTAK of Awakenings.
 • Ga naar een schaatsbaan. Je kunt natuurlijk naar het Museumplein, maar in de meeste steden kun je we schaatsen in de stad. Ik ga sowieso naar de schaatsbaan op de Nieuwe Rijn in Leiden, en dan daarna heerlijke chocolademelk drinken!
 • Ga een dagje genieten in een sauna. Mijn beste vriendin en ik gingen een paar jaar geleden regelmatig naar Thermen Bussloo en dat was zó fijn! Lekker zweten in de sauna’s, dobberen in de warm- en koudwaterbaden, mijn hele huid scrubben en eten in het restaurant. Na zo’n dagje was ik altijd helemaal opgeladen en ging ik rozig naar huis. Echt iets om deze winter te doen!
 • Maak een bucketlist voor 2020. Ik maak elk jaar een bucketlist en dat is echt top! Zo heb ik mijn doelen en wensen voor een jaar op een rijtje en doe ik ook lekker veel leuke dingen. Houd je doelen wel haalbaar, dus bijvoorbeeld Elke maand een kilometer extra hardlopen. Voor inspiratie kun je hier mijn bucketlist voor 2019 lezen.
 • Maak een wandeling door de sneeuw. Dit kan natuurlijk alleen als er sneeuw ligt, maar aangezien dit een heel koude winter gaat worden kan dat misschien wel lukken (duimen toch?!). En anders is een wandeling in de kou natuurlijk ook heel lekker! Sjaal om, handschoenen aan en stampen door de blaadjes sneeuw (of blaadjes).
 • Maak thuis kaasfondue, of ga naar een kaasfondue restaurant! Sommige mensen vinden het afschuwelijk, maar wat mij betreft is dit wel écht op en top winter. In Leiden is nu ook een pop-up kaasfondue restaurant en ik ga daar sowieso heen deze winter!
 • Maak thuis sushi. Dat is natuurlijk niet het meest winterse ding dat je kunt bedenken, maar de dagen dat je je huis niet uitkomt van de kou zijn wel dé dagen om de hele dag lekker binnen met een trui aan zalm te snijden, sushirijst te koken en de hele dag maar te rollen en te rollen en te rollen. Nodig in de avond wat mensen uit en je hebt je eigen sushirestaurant!
 • Ga naar de Sissy Boy Kerstmarkt. Ik zag dit laatst ergens voorbijkomen en ik ben helemaal fan van dit idee. Op 7 en 8 december houdt Sissy Boy een kerstmarkt in Amsterdam en het klinkt zó leuk! Een ticket kost €7,50, maar hiervoor krijg je dan ook weer 5 euro shoptegoed. Op de Kerstmarkt zelf kun je hart ophalen; je kunt lekker shoppen, je eigen kerstbal laten versieren en genieten van livemuziek en warme choco. Klinkt perfect toch?! ffffff
 • Maak een strandwandeling. Tuurlijk, dit is niet iets waar je snel aan zou denken in de winter, maar eigenlijk is het superleuk. Doe een dikke jas en een sjaal om en je kunt heerlijk lopen langs de kust. De wind in je haren, de golven aan je voeten en hierna kun je natuurlijk perféct eten bij alle strandtenten langs de boulevard. Strand is altijd leuk, zelfs in de winter!
 • Bezoek een museum. Nederland stikt van de musea, maar eigenlijk ga ik er nooit heen. SLECHT, want als ik wel ga is het echt zó leuk! Het Rijksmuseum is natuurlijk altijd goed, maar ik ben laatst ook in de Hermitage in Amsterdam geweest en dat was ook supermooi. En je hoeft helemaal niet naar Amsterdam voor gave musea, natuurlijk. Welk museum ga jij bezoeken?
 • Ruim je kamer op en restyle ‘m gelijk! Ik vind je kamer – helemaal in de winter – een plek die echt gezellig moet zijn. Daarom is dit ook de perfecte tijd om je kamer compleet om te gooien! Ruim je kledingkast op en verkoop het op United Wardrobe, hang kerstlichtjes op en koop nieuwe planten om je kamer te stylen.
 • Het laatste punt is wat mij betreft altijd goed: ga lekker bakken! Koekjes, pepernoten, taarten, alles is goed en het is zó lekker. Ook dit is weer een perfect excuus om je vriendinnen uit te nodigen en samen héél veel te snacken.

Wat ga jij absoluut doen deze winter?

Malou x

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

2 Reacties

 1. 28 november 2019 / 08:35

  Dat Sissy Boy-event klinkt echt heel tof, zeg! Dat zou ook wel wat voor mij zijn. überhaupt vind ik een kerstmarkt een leuk idee. Leuke tips! Doet me eraan denken dat ik ook echt weer een keer naar de schaatsbaan in Amsterdam wil gaan. Ik denk dat die binnenkort wel klaar zal liggen.
  Romy onlangs geplaatst…Vrolijk vertelsel | Hoe een vrouw in de supermarkt mij verrasteMy Profile

 2. 5 januari 2020 / 15:20

  Wat een fijn lijstje! Dat je er maar veel van mag doen.
  Ik wil vooral genieten van mijn gezinnetje en van warme thee/chocomelk met een fijn boek op de bank. Unwinden.